CV Eric Damen

Eric Damen is geboren op 13 februari 1964 in ’s-Hertogenbosch. Als opleiding heeft hij in 1982 zijn gymnasium ß behaald, waarna hij vervolgens een HBO opleiding heeft genoten en afgerond in 1987 aan de Nieuwe Leraren Opleiding in Tilburg in de vakken wis- en natuurkunde. Na een korte periode als vervangend leraar gewerkt te hebben, heeft hij hierna tot eind 1988 zijn militaire dienstplicht vervuld.

Begin 1989 is Eric zijn pensioenloopbaan gestart bij Amev (thans ASR Verzekeringen) op de afdeling herverzekering. Tegelijkertijd is hij met de opleiding actuarieel rekenaar begonnen, die hij in 1990 met succes heeft afgerond. Vervolgens is hij verder gegaan met de opleiding kandidaat actuaris (thans actuarieel analist), waarvan Eric het diploma in 1994 heeft behaald. Ondertussen heeft hij begin 1994 de overstap gemaakt van Amev naar Philips Pensioenfonds.

Bij Philips Pensioenfonds is Eric drie en half jaar medewerker geweest op de afdeling actuariaat en vervolgens twee jaar hoofd van de afdeling pensioenbeheer. In de zomer van 1999 heeft hij de overstap gemaakt van pensioenuitvoering naar pensioen consultancy door in dienst te treden bij PricewaterhouseCoopers (thans PwC). In de rol van senior consultant is Eric twee en half jaar als adviseur betrokken geweest bij diverse projecten in het kader van wijzigingen en harmonisaties van pensioenregelingen.

Eind 2001 is Eric teruggekeerd bij Philips Pensioenfonds om daar de afdeling bedrijfsbureau op te zetten en aan te sturen. De belangrijkste verantwoordelijkheden voor deze afdeling bestonden uit het onderhouden van het klantcontact met de pensioenbureaus van de verschillende pensioenfondsen, het opzetten en geven van interne opleidingen, het opzetten en maken van SLA-rapportages en het invullen van het begrip kennismanagement. Tegelijkertijd is Eric drie jaar ad interim hoofd geweest van de afdeling communicatie.

In 2006 heeft Eric toch weer de stap gezet naar consultancy door terug te keren bij PricewaterhouseCoopers. Aan het eind van dat jaar besloot Eric de stap te maken naar zelfstandigheid. Vanaf 2007 combineert Eric zijn zelfstandigheid als consultant met een parttimebaan bij Ortec Finance.

Naast zijn werk heeft Eric in zijn vrije tijd ervaring opgedaan in diverse bestuursfuncties bij verenigingen. Zijn sterkste vaardigheden omschrijft hij kort in drie woorden, namelijk sociaal, teamplayer en betrokkenheid. Zijn hobby’s zijn sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder, daarnaast reizen en verder alles wat gezellig is.

Eric Damen Pensioen Consulting - Advisering over pensioenregelingen

Heeft uw bedrijf advies nodig over pensioenregelingen?
Eric Damen helpt u met advisering, training en detachering.